ناو باربری پروگرس ام-28 ام. در مرکز پرتاب های فضایی بایکونور آخرین مراحل سوار کردن (مونتاژ) را برای پرواز به ایستگاه فضایی بین المللی می گذراند.
این سفینه قرار است طی چند روز آینده راهی فضا شود.
ناوهای پروگرس از سال 1978 در خدمت حمل بار به ایستگاه های فضایی مختلف بوده اند و حدود 140 فروند از آنها با هدف رساندن آب، غذا و تجهیزات به آزمایشگاه های مداری سالیوت، میر و بالاخره ایستگاه فضایی بین المللی راهی مدار زمین شده اند که تنها دو فروند از آنها در انجام ماموریتشان ناکام بوده اند.
کارشناسان فضایی نسبت به پرتاب ناو اخیر حساسیت به خرج می دهند زیرا یکی از دو پرواز ناموفق پروگرس در 28 آوریل سال جاری مسیحی رخ داد و بروز اشکال فنی باعث شد پیوستن پروگرس به ایستگاه فضایی بین المللی شکست بخورد.
این حادثه زمانی رخ داد که طبقه سوم موشک بالابرنده ناو باربری از آن جدا نشد و بالاخره پروگرس ام- 27 ام. چند روز بعد در اثر برخورد به جو زمین از بین رفت. این قضیه همچنین باعث شد تا کارشناسان روسیه بازگشت فضانوردان ایستگاه فضایی را تا بررسی نهایی علل ناکامی، تقریبا یک ماه به تعویق بیندازند.
ناو جدید پروگرس قرار است دو هزار و 350 کیلوگرم بار به ایستگاه فضایی بین المللی حمل کند که شامل 420 کیلوگرم آب، 50 کیلوگرم اکسیژن، 850 کیلوگرم سوخت و همچنین برخی تجهیزات مورد نیاز ایستگاه فضایی بین المللی است.
در پایان ماموریت، این سفینه حدود 250 کیلوگرم سوخت مازاد خود را به مخزن های سوخت ایستگاه فضایی بین المللی تزریق خواهد کرد. همچنین با توجه به این که ناوهای باربری پروگرس فاقد سپر حرارتی هستند و در زمان بازگشت به جو به کلی نابود می شوند، فضانوردان می توانند تا هزار و 600 کیلوگرم زباله های تولید شده در ایستگاه را بارگیری کنند تا ضمن ورود پروگرس از بین بروند.
.: Weblog Themes By Pichak :.